Juli 2017

​Grattis Josefin Ingvast, vår Brunnbypristagare 2017!

Hon nominerades av sin arbetsgivare Christer Hylander på Strömsnäs Gård.

”Josefin är en mark/växtagronom med stort djurintresse. Josefin brinner för den svenska livsmedelsproduktionen och har sitt med sitt engagemang och djuröga en stor del i vårt fina produktionsresultat under de senaste 12 åren. Det är alltid djuren i första hand för Josefin, vare sig det gäller grisar, får, hästar, katter eller hundar. Josefin är noga med rutiner och har fingertoppskänsla för de små detaljerna som gör att det lilla extra i stallarna. Varje kväll före sovdags går hon en runda i stallet för att se att allt är bra. Dessutom är det väldigt roligt att jobba tillsammans med Josefin.”

April 2017

Magnus Oscarsson invigningstalar på Brunnby

I år har vi nöjet att presentera Magnus Oscarsson som invigningstalare den 5 juli kl 10.30 på Brunnby Gård Västerås. 

I år har vi nöjet att presentera Magnus Oscarsson som invigningstalare. Magnus Oscarsson är Kristdemokraternas Jordbruk och landsbygdspolitisk talesperson, i riksdagen arbetar han i miljö och jordbruksutskottet. Magnus har gjort sig känd bl.a för att tagit initiativ till Mjölkens dag och Skogens dag. Magnus Oscarsson har tidigare arbetat som Kommunstyrelseordförande, jordbrukare, snickare och slöjdlärare.

juli 2016

Grattis Peter Berglund!

Brunnby har fått sin första Brunnbypristagare.
Priset är instiftat med anledning av Brunnby lantbrukardagars 10 års jubileum och årets pris gick till årets medarbetare, med motiveringen:
"Peter är genuint engagerad och intresserad medarbetare som sätter sig in i så väl tekniska som biologiska utmaningar. Han vill skapa struktur och ordning och har varit en drivande kraft i företagets Lean arbete. Peters nyfikenhet på nya tekniska lösningar och innovationer inom lantbruket utvecklas ständigt. Han är även en mycket respekterad och omtyckt medarbetare.”

Jan 2016

Göran Persson invigningstalare vid 10 års jubileum.

Nu när Brunnby Lantbrukardagar arrangeras för 10:e året har vi nöjet att presentera Göran Persson som årets invigningstalare.


Att Göran Persson var statsminister mellan 1996 och 2006 vet nog alla, precis som man känner till hans nuvarande engagemang i lantbruket. 2004 förvärvade Göran tillsammans med sin hustru en jordbruksfastigheten i Södermanland, där de bland annat har ekologisk nötköttsproduktion. Han har också varit styrelseordförande i Sveaskog.


Göran Perssons gedigna erfarenhet och bred kompetens inom många område, ett av favoritämnena är hållbar utveckling. 

Invigningstalet hålls den 6 juli kl 12.00 på Brunnby Gård Västerås. Brunnby lantbrukardagar är Mälardalens största lantbruksmässa med 4 100 besökare 2015 och ett 100-tal utställare med koppling till lantbruket.

Det är Hushållningssällskapet och LRF Mälardalen som är huvudarrangörer.


Presskontakt: 

Projektledare Camilla Söderberg, 0730-39 14 24 
Kommunikatör Birgitta Persson, 070-682 45 00 

www.brunnbylantbrukardagar.se 
www.hushallningssallskapet.se 
www.lrf.se 

Nov 2015

Ny Projektledare för Brunnby Lantbrukardagar!

Camilla Söderberg, växtodlingsrådgivare Hushållningssällskapet blir projektledare för mässan 2016. Vid sin sida har hon Mats Engquist som hållit i rodret sedan start. Övriga medarbetare i projektgruppen är Helena Isakson, LRF och Birgitta Persson Hushållningssällskapet. Läs mer om projektledningen här >>

Juli 2015

Brunnbykampens vinnare!

Vi gratulerar Ken Jansson med vinnande slogan "Brunnby Lantbrukardagar - Ny teknik, nya människor, nya möjligheter".

Ken vinner en resa för två personer till Bayern, Tyskland. Vi lyfter på hatten och säger GRATTIS!

Juni 2015

Brunnby Lantbrukardagar, dubbelt upp!

Vi har stora förhoppningar inför årets lantbrukardagar på Brunnby Gård. Någon som verkligen tror på årets mässa är Bo Stark, Väderstad.
- Det skulle inte förvåna mig om vi dubblar antalet besökare i år, jag tror på drygt 5 000 besökare, säger Bo till projektgruppen för lantbrukardagarna. Väderstad har varit med som utställare sedan starten för 9 år sedan och är sedan flera år medarrangörer. Det är ingen slump att man satsar på Brunnby! - Den som missar Brunnby gör ett misstag! avslutar Bo.

Nytt för i år är bland annat inriktningen mot lantbruksdjur och att biljetterna finns tillgängliga på Ticnet, något som verkar uppskattat bland kommande besökare. Dubbelt upp är det också bland seminarierna då mässan nu erbjuder två tält, späckade med mycket intressanta miniseminarier. Projektgruppen har också fått indikation på att det kommer fler arrangerade bussresor än tidigare år.

Tider: 1-2 juli kl. 9.00-17.00 båda dagarna

Vi ses på Brunnby!

Juni 2015

Årets mässtidning är klar!

Här kan du ladda ner den >> (16033 kb, pdf)

Juni 2015

Årets Silverbillen delas ut på Brunnby Lantbrukardagar den 2 juli

Stipendiet Silverbillen delas ut årligen för framstående insatser rörande teknikutvecklingen i svenskt jordbruk av Jordbrukstekniska föreningen (JTF), som är en ideell förening för enskilda personer, företag och organisationer med intresse för jordbruksteknik. Årets Silverbillen-stipendium delas ut av JTF:s sekreterare Anders Hartman på Brunnby Lantbrukardagar, torsdag 2 juli kl 12.00 på scenen vid matserveringen.

På Brunnby Lantbrukardagar är vi stolta över att JTF valt att dela ut sitt stipendium på Brunnby Gård!

Juni 2015

Invigningstalare på Brunnby Lantbrukardagar Ebba Lindsö

Ebba Lindsö bor på Lidingö och äger en skogsfastighet i Torpa i Östergötland. Hon har lång erfarenhet från näringsliv, politik och media. Idag har Ebba flera olika styrelseuppdrag, bland annat sitter hon i styrelserna för Arbetsförmedlingen, Sjätte AP-fonden, SBAB Bank och UNICEF.

Ebba har tidigare varit vd på Svenskt Näringsliv, vd och chefredaktör på TT samt chefredaktör för Affärsvärlden. Efter avslutade studier på Handelshögskolan arbetade hon i rederibranschen och senare inom finansvärlden. 1994, bestämde hon sig för att sadla om och utbildade sig till journalist.

De senaste åren har hon bland annat varit med om att bygga upp Kungens stiftelse Ungt Ledarskap. En stiftelse som lyfter upp unga människor vars ledarskap har kännetecknats av främst mod, omtanke och handlingskraft. Tre egenskaper som enligt Ebba bör finnas i allt gott ledarskap. Sedan 2014 är Ebba invald som styrelseledamot i Lantbrukarnas Riksförbund.

Invigningstal 1 juli kl 12.00 på Brunnby Gård Västerås.

Juni 2015

Brunnbykampen

Vinn en resa för två till Bayern, Tyskland!

Brunnby Lantbrukardagar tillsammans med medarrangörer tävlar ut en resa för två till Bayern, Tyskland den 21 september 2015. Maskinring Mälardalen är arrangör av resan.  Läs mer >>

April 2015

Fårklippning på Brunnby

Under årets lantbrukardagar kommer du att kunna se när Magnus Woulo klipper får.
Redan nu får du ett smakprov från när han besöktes av P4 Uppland! 

Februari 2015

Brunnby Lantbrukardagar breddar sin inriktning!

 

Nu växlar vi upp! Från växtodlingsmässa till Lantbruksmässa!

 

I år breddar vi oss med inriktning mot djurgårdar.

Nu hälsar vi såväl utställare som lantbrukare med inriktning lantbruksdjur välkomna!
Det känns riktigt roligt att kunna erbjuda våra besökare en heltäckande mässa. För oss har det varit viktigt att inte växa för fort, men i nuläget känner vi oss redo att utöka omfattningen av Brunnby Lantbrukardagar, då känns det självklart att bredda mot djurgårdar. I år kommer vi därför att ha två seminarietält mot tidigare ett. I det ena tältet kommer det att hållas seminarier på temat lantbruksdjur.

Det finns flera spännande ämnen att välja bland. Så snart programmet är klart kommer du att hitta det här>>